подхранваща маска

Възстановяване на косата с маска за коса

Маските за коса представляват дълбокото подхранващи терапии, които се използват веднъж седмично или на две седмици. Чрез тях косата се хидратира, става мека и блестяща, спира накъсването на косъма.

На пазара се предлага широка гама от професионални маски за коса според специфичните нужди на всекиго. Обикновено те съдържат дълбоко подхранващи и хидратиращи свойства благодарение на включените в тях плодови и растителни масла, екстракти и витаминни комплекси. Терапията с горещо козметично олио е също вид маска. Ампулата за коса се поставя за няколко минути в чаша с гореща вода, за да се загрее, защото загрятото олиото има по-силно въздействие върху скалпа и косата.

Препоръчително е маска за коса да се ползва веднъж седмично

подхр . м

Макар косата ви да изглежда здрава, химичното и топлинното третиране, както и смяната на сезоните оказват негативно въздействие върху нея. Затова е необходимо да положите малко повече грижи за нея, като нанасяте подходящи продукти за възстановяване на коса веднъж седмично или поне веднъж в месеца. Така ще осигурите влагата и подхранването на косата си, от които тя се нуждае.

Различните маски имат различно въздействие

Не използвайте по един и същ начин различните маски за коса. Четете упътването. Някои маски за коса са по-леки и са подходящи за ежедневна употреба, а други с по-интензивно действие се ползват веднъж седмично. Освен това различно е и времето, необходимо за тяхното действие – при някои от 2 до 4 минути, а при други до 30 минути.

Маската не би следвало да води до омазняване на косата

В случай че установите повишено омазняване на косата си след употребата на дадена маска за коса означава, че тя е прекалено тежка за вашия тип коса. Възможно е и да прекалявате с използваното количество или да не сте подбрали подходящия за вас вид маска. Независимо от типа коса, след престояване за определено време маската трябва да се изплакне обилно с вода.

Маските за коса се нанасят върху влажна коса

По този начин подхранващите съставки проникват по-добре и по-дълбоко в косата.

Срешете косата, след като нанесете маската

Използвайте широк гребен, за да разнесете маската по дължината на косата. Така ще сте сигурни, че сте обхванали всички кичури.

Маските са особено препоръчителни за суха и боядисвана коса

професионална възстановяваща маска за суха и увредена коса

Макар че маските са полезни за всеки тип коса, ако са подбрани внимателно, най-голяма нужда от маска има сухата и боядисваната коса. Хората с мазна коса също могат да ползват маска, но по-рядко – примерно веднъж на две или три седмици.

Bes Silkat Nutritivo е професионална възстановяваща маска за суха и увредена коса. Обогатена е с екстракт от ленено семе и е подходяща за коса, подлагана на боядисване и къдрене. Разпределете малко количество от нея по дължината на влажната коса след измиване с шампоан от същата серия. Оставете да действа 4 минути, като масажирате скалпа и разресвате косата. Изплакнете обилно с вода.