продукти за след боядисване

Продукти за коса след боядисване

Боядисването на косата е само малка част от усилията за поддържането ú в добър вид. И макар че съвременните професионални бои за коса са обогатени с подхранващи съставки с цел да бъдат по-щадящи към нея, продължително боядисваната коса може да изглежда лишена от здравина и жизненост, ако не използвате специални шампоани, балсами, маски и стилизиращи продукти, предназначени за боядисвана коса. Това се отнася най-вече за случаите, когато сте променили драстично цвета на косата си или сте я изрусили.

за боядисана коса

Освен че се грижат за нейната здравина и жизненост, козметичните продукти за коса, предназначени за боядисвана коса, спомагат и за по-дълготрайно поддържане на козметично придобития цвят. Употребата на специализирана козметика за боядисвана коса възстановява кутикулата на косъма (неговия външен слой), спомага за нейното хидратиране и подхранване, заглажда външния слой на косъма и предотвратява проблеми с порестата структура на косата.

 

Ако лишите косата си от подобна грижа, рискувате да отмиете цвета по-бързо, а косата ви ще изглежда по-суха и неподдържана. Специалистите съветват да се използват веднага след боядисването балсам за боядисвана коса и поне веднъж месечно маска за боядисвана коса, за да се възстанови нейната хидратация и тя да изглежда подхранена и жизнена.

 

Yellow е козметична серия от италианския производител на професионална козметика за коса Alfaparf Milano, която е насочена към младото поколение клиенти. Брандът включва пълна гама от професионални козметични продукти за третиране на косата, отличаващи се с високо качество и достъпна цена – перманентна боя, обезцветител и продукти за запечатване на цвета, които гарантират здрава и жизнена коса.

 

  • Yellow Post Color e професинонален шампоан, предназначен за използване след боядисване. Той отстранява остатъците от боя и неутрализира процесите на окисляване. Хидратира в дълбочина. Съдържащият се витамин Е има антиоксидантно действие и спомага за запазване на блясъка на нанесения цвят. Нанася се равномерно върху скалпа с масажиращи движения и се измива обилно с вода.

 

  • Yellow Post Color Cream e професионална маска за коса след боядисване. Тя спомага за възстановяването на естественото pH на косата, затваря люспите на косъма. Редовното ú използване един път седмично придава на косата копринена мекота и помага за лесното ú разресване. Съдържащият се екстракт от Алое Вера подхранва косата в дълбочина. Използва се след измиване с шампоан от същата серия, като се нанася по дължината на косата. Оставя се да действа 4 мин. и се изплаква обилно с вода.

 

  • Yellow Scalp Protector 12х13 мл. e професионално защитно олио за кожата на скалпа, предназначено да го предпазва при боядисване на косата. Съдържа Алое Вера, лайка и прополис, които имат успокяващо въздействие върху скалпа и косата и гарантират комфорт по време на престоя на боята. Може да се нанесе директно върху скалпа или да се добави към боята.

Полагайки грижа за косата си с професионална козметика за коса след боядисване, вие ще си осигурите здрава и бляскава коса, добро самочувствие и усещане за комфорт.