професионална грижа за коса

Продукти за възстановяване на коса

Красивата и здрава коса е дар, но дори и най-здравата коса може да се увреди в резултат на топлинно третиране и боядисване, неправилно хранене и недостатъчни грижи за нея. Увреждането на който и да е от трите слоя на косъма – медула, кортекс и кутикула – може да доведе до появата на онези признаци, които характеризират косата като изтощена, накъсана, суха. Цъфтящите краища, косопадът и заплитането на косата са също признаци за нейното увреждане в някаква степен. Съвременният пазар на козметика за коса вече предлага възможност за поддържане на здрава и блестяща коса чрез ползването на професионална козметика, предназначена за специфични нужди.

продукти за възстановяване на коса

Професионалната козметика на италианската компания ALFAPARF MILANO включва серията SDL Reconstraction за възстановяване на увредена коса. Продуктите от серията за възстановяване на косата са резултат от дългогодишни изследвания и технологични нововъведения, което ги прави с течение на времето международно признати и доказали своята ефикасност в работата на множество центрове за красота.

Предимство на тази серия козметични продукти са активните натурални съставки, които насищат косъма в дълбочина и достигат до сърцевината му. Серията козметични продукти SDL Reconstraction съдържа екстракт от бамбук и силиций, които оказват мощно положително въздействие върху силно увредена коса. Сърцевината от бамбук е с високо съдържание на силикон, който придава сила и еластичност на косъма, а съдържащите се хранителни вещества – мастни киселини, омега 3 и омега 6 – подсилват косата и я предпазват от увреждане, като едновременно с това я хидратират. Косата става мека и копринена при допир.

био продукти за коса

Всички козметични продукти от серията имат дълготраен ефект и допринасят за запазване на козметично придобития цвят на косата и на неговия интензитет. Те са полезни за косата, защото не съдържат сулфати, парабени, парафини, минерални олиа, оцветители и алергени.

Професионалният ежедневен лосион ALFAPARF срещу накъсване на косата представлява флуид, чиято ежедневна употреба затваря кутикулата и изгражда защитна бариера на косъма спрямо вредните външни въздействия. Съдържащият се екстракт от ленено семе допринася за възвръщането на блясъка на косата. Козметичният продукт се нанася върху влажна коса и не се отмива.

Професионалният възстановяващ лосион ALFAPARF 6х13 мл.   е възстановяваща терапия за увредена коса под формата на ампули. Съдържанието на ампулата се нанася върху измитата мокра коса, без да се отмива. Употребата му гарантира възвръщане на здравината на косъма. Косата придобива копринена мекота и дълготраен блясък.

Професионалният лосион ALFAPARF SOS Emergency 6х13мл за спешно възстановяване на силно увредена коса е професионална терапия, която възстановява вкосата в дълбочина. Предотвратява накъсването на косъма и укрепва структурата му. Съдържа комплекс за блясък с екстракт от ленено семе. Съдържанието на ампулата се нанася след измиване на косата с шампоан от същата серия, оставя се да действа 5-10 минути под източник на топлина или под тюрбан и след това косата се изплаква старателно.

Професионалният шампоан ALFAPARF за възстановяване на увредена коса помага за деликатното почистване на косата и за възстановяването на фибрата на косъма, като придава сила и еластичност на косата. При използването му нежно масажирайте скалпа и изплакнете обилно с вода. При продължителната му употреба се постига прогресивно действие на активната му съставка и косата придобива блясък и жизненост.

Използването на пълната гама продукти от серията ALFAPARF SDL Reconstraction е с доказан ефект и ви гарантира възвръщане на блясъка и виталността на вашата коса.